سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرام از برگزاری کمیته پشه آئدس مهاجم در سالن اجتماعات این شبکه خبر داد .
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرام مهندس حسین جعفری گفت" یکی از مهمترین ناقلین در جهان، پشه آئدس است که باعث انتقال بیماریهای دنگی، چیکونگونیا، فیلاریازیس لنفاتیک، تب دره ریفت، تب زرد و زیکا میشود.
مهندس جعفری تصریح کرد: در سال ۱۹۷۰ تنها ۹ کشور جهان همهگیری بیماری دنگی شدید را تجربه میکردند اما در حال حاضر این بیماری به صورت بومی در بیش از ۱۰۰ کشور وجود داشته هرچند بیش از ۷۰ درصد موارد بیماری در مناطق آمریکای جنوبی، جنوب شرق آسیا و کشورهای منطقه غرب اقیانوس آرام مشاهده گردیده است .
مهندس جعفری افزود: بیشتر ناقلین حشراتی هستند که از خون تغذیه کرده و با بلعیدن عوامل بیماریزا آن را تکثیر و به میزبان بعدی منتقل میکنند..
جعفری گفت: برای پیشگیری از شیوع این بیماریها در ایران، از سال ۱۳۹۲ مراقبت حشرهشناسی آئدس باهدف پیدا کردن شواهد ورود این ناقل به کشور آغاز شد که در آن بررسیها، هیچ اثری از ورود و استقرار این ناقل در کشور مشاهده نشد، اما با توجه به ورود این ناقل به کشورهای همسایه و حجم بالای رفتوآمدها و تجارت بینالمللی، همواره انتظار ورود این ناقل به کشور وجود داشته و دارد.
ایشان درمورد رفتاری این پشهها گفت: آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس، تخم خود را در ظروف ذخیره آب خانگی یا در ظروف محتوی آب در اطراف منازل نظیر حوضچهها، ظروف رهاشده غذا و آشامیدنی و لاستیکهای اب کولرگازی مستعمل قرار میدهند..
وی مبارزه با بیماریهای منتقله توسط آئدس بسیار مشکل و پرهزینه دانست و گفت: به همین دلیل پیشگیری از آنها از طریق کاهش زیستگاههای این پشه اولویت به سزایی دارد.
سرپرست شبکه بهداشت افزود.بسیج اجتماعی را یک عامل کلیدی در موفقیت راهکارهای کنترل ناقل و پیشگیری از طغیان بیماری دانست و افزود: در این راستا، همکاریهای موثر جهت بهسازی محیط و حفظ پاکیزگی به خصوص در مناطق اطراف اسکلهها در موفقیت کنترل پشه آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس ضروری است.
مهندس جعفری خاطرنشان کرد: طبق بررسیهای انجامشده تاکنون پشههای مهاجم آئدس در هیچ کجای استان وشهرستان مشاهده نشده و به طبع، هیچ مورد ابتلا به بیماریهای منتقله به وسیله این پشه درشهرستان کشف نشده است. تلاش میشود تا با کشف زودهنگام ورود احتمالی این پشه به شهرستان ، اقدامات کنترلی انجامشده و از استقرار آن در استان جلوگیری شود